Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pet, 18.10.2019

Održane radionice za dionike u Zelenjaku i Radoboju – APUP

Za potrebe izrade Akcijskog plana upravljanja posjetiteljima u projektu Zagorje Abeceda prirode (APUP) 16. i 17. listopada 2019. godine održane su dvije radionice za dionike u Zelenjaku i Radoboju. APUP se izrađuje za područje značajnog krajobraza Zelenjak-Risvička i Cesarska gora i ekološke mreže na području Strahinjčice.

APUP je dio plana upravljanja zaštićenim prirodnim područjima te ovisno o potrebama upravljanja pojedinim područjem predstavlja zasebni akcijski plan kao dodatak planu upravljanja. U okviru izrade APUP-a planirano je uključivanje zainteresiranih dionika u proces donošenja odluka, a cilj ovih radionica je bio okupiti sve zainteresirane i kroz raspravu prikupiti informacije o postojećim sadržajima i inicijativama vezanim uz turističku ponudu te razraditi prijedloge za razvoj prezentacije i omogućavanje doživljaja zaštićenih prirodnih područja posjetiteljima.

Na radionici su sudjelovali predstavnici iz turističkog sektora, jedinica lokalne samouprave, zavoda za prostorno uređenje KZŽ, Zagorske razvojne agencije, Osnovnih škola, Hrvatskih šuma, Hrvatskih cesta, planinarskih društava, LAG-a, muzeja i udruga. APUP izrađuje tvrtka Vita projekt d.o.o. u suradnji sa Ustanovom.

Projekt Zagorje ABECEDA prirode provodi se u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020“, prioritetne osi 6 „Zaštita okoliša i održivost resursa“, Specifičnog cilja 6c2 „Povećanje atraktivnosti, edukativnog kapaciteta i održivog upravljanja odredištima prirodne baštine“.


Zadnja promjena: 18.10.2019. u 01:06 sati | Prikazano 1110 puta