Vi ste ovdje: Naslovnica > Ostalo Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Čet, 12.10.2017

Letak Eko-staza Cesarskom gorom

Eko-staza Cesarskom gorom namijenjena je ljubiteljima prirode različite dobi i interesa, s ciljem edukacije, rekreacije i podizanja ekološke svijesti. Eko-staza Cesarskom gorom nalazi se na zaštićenom području značajnog krajobraza Zelenjak-Risvička i Cesarska gora.

Staza je kružna i duga oko 4.5 km, a uređena je 2004. godine od strane Osnovne škole Antuna Mihanović Klanjec i grada Klanjca. Od 2006. godine za stazu se brine ekološka udruga Japica. Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Krapinsko-zagorske županije nadopunila je stazu novim sadržajima u obliku edukativnih tabli. Uz stazu je postavljeno 8 edukativnih tabli s informacijama o biljnom pokrovu, životinjskom svijetu, fosilnom bogatstvu te ostalim zanimljivostima šireg područja Cesarske gore, kako bi se naglasila vrijednost i značaj tog područja.

Podloga za izradu sadržaja tabli bilo je istraživanje i inventarizacija biološke raznolikosti na području značajnog krajobraza Zelenjak – Risvička i Cesarska gora koje je provela udruga BIOM.

Ustanova je tiskala letak o eko-stazi koji možete preuzeti u privitku ispod teksta.

Prilozi:

HyperLink Letak "Eko-staza Cesarskom gorom"

Zadnja promjena: 20.10.2017. u 01:10 sati | Prikazano 4461 puta