Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pon, 21.10.2019

Gljivarenje v Stubakima

U nedjelju, 20. listopada 2019. godine, održana je 23. po redu manifestacija „Gljivarenje v Stubakima“.

U nedjelju, 20. listopada 2019. godine, održana je 23. po redu manifestacija „Gljivarenje v Stubakima“, koja se održava pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice u Parku vozača - Pila na prostoru Parka prirode Medvednica. Za potrebe svih zainteresiranih organiziran je poseban turistički vlak „gljivarski cug“.

Nakon okupljanja posjetitelji su samostalno ili organizirano krenuli u sakupljanje gljiva. Po povratku iz šume održana je determinacija ubranih gljiva uz edukativno predavanje stručnjaka, gospodina Mladena Strižaka.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko- zagorske županije uključila se u program za najmlađe gljivare. Igrom „Upoznaj prirodu kroz igru“ djeca su se upoznala sa pojmom staništa, sa životinjama koje žive u šumi, te su sakupljanjem listova i plodova naučila raspoznati najpoznatije vrste drveća. Svim posjetiteljima izložbenog prostora Ustanove podijeljeni su letci, brošure, slikovnice i plakati sa zanimljivim informacijama o zaštićenim i ugroženim biljnim i životinjskim vrstama, zaštićenim dijelovima prirode KZŽ te projektima i aktivnostima koje provodi Ustanova.


Zadnja promjena: 21.10.2019. u 01:42 sati | Prikazano 596 puta