Vi ste ovdje: Naslovnica > Projekti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Uto, 29.01.2008

Monitoring divljih svojti

Proučavanjem biljnog svijeta u našem okruženju, došlo se do spoznaje, da se zbog sve većeg djelovanja čovjeka, svakim danom broj biljnih vrsta smanjuje. Ustanovljeno je i da mnogi učenici, kao i ostali građani, ne prepoznaju rijetke, ugrožene i zaštićene biljne vrste u njihovom vlastitom okruženju.

Stoga je, s ciljem edukacije učenika, njihovih roditelja i ostalih građana te poticanja njihove ekološke svijesti, pokrenut projekt monitoringa divljih svojti (Anemone hepatica L. - Jetrenka, Daphne mezereum L.- Obični likovac, Ruscus hypoglossum L. – širokolisna veprina).

Istraživanja i monitoring provodila je Ekogrupa OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko, OŠ K.Š. Gjalskog Zabok i SŠ Bedekovčina kroz nekoliko godina, u suradnji sa DZZP, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim vrijednostima na području Krapinsko-zagorske županije, planinarima "Zagorske steze" i Ekološkim društvom Oroslavje.

I Vi se možete uključiti u prikupljanje podataka o navedenim zaštićenim divljim svojtama te nam ispunjeni UPITNIK poslati na našu mail adresu dijana@zagorje-priroda.hr

Zadnja promjena: 29.01.2008. u 12:00 sati | Prikazano 13507 puta