Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pet, 08.12.2017

Kako problematiku otpada iskoristiti u edukaciji učenika?

U ponedjeljak, 4. prosinaca u OŠ Zlatar Bistrica održano je predavanje „Kako problematiku otpada iskoristiti u edukaciji učenika?“ za učitelje OŠ Zlatar Bistrica.

Ustanova je do sada sudjelovala u 3 projekata sa aktivnostima edukacije učenika o otpadu, štetnosti divljih odlagališta, cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom, sortiranju i recikliranju otpada. Poseban naglasak stavljen je na usvajanje mjera za izbjegavanje i smanjenje otpada i način odvojenog prikupljanja otpada s ciljem podizanja svijesti učenika o potrebi zaštite prirode i očuvanju prirodnih resursa.

U sklopu EU projekta Remedisanus, Ustanova je održala 20 radionica o sortiranju otpada i recikliranju u osnovnim školama te 10 radionica u gradovima i općinama na području Krapinsko-zagorske županije.

Tijekom EU projekta Zerowaste Pro, uređen je jedinstveni zeleni otok u Bedekovčini koji omogućuje odlaganje 8 različitih vrsta otpada. Ustanova je sudjelovala u ideji uređenje zelenog otoka i održavanju 5 radionica za učenike srednje i osnovnih škola na području općine Bedekovčina.

Projekt „Otpad nije smeće“ bio je namijenjen učenicima trećeg i četvrtog razreda pet osnovnih škola, a sufinanciran u sklopu natječaja za donacije Svjetlo na zajedničkom putu 2015. tvrtke HEP.

Svoja iskustava u edukaciji učenika o otpadu prenijeli smo učiteljima s ciljem promjene navika kod mladih i smanjenja količine otpada. Svaki pojedinac može svojim načinom života utjecati na okoliš. U današnje vrijeme moramo odgovorno postupati sa otpadom kako bi sačuvati prirodu za buduće generacije.


Zadnja promjena: 08.12.2017. u 11:47 sati | Prikazano 1259 puta