Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pet, 24.05.2019

Povodom obilježavanja Dana biološke raznolikosti održana prezentacija

U okviru projekta Moj okoliš moja budućnost!, a povodom dana biološke raznolikosti i dana zaštite prirode u RH koji se obilježava 22. svibnja, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije Dijana Hršak u Osnovnoj školi Josipa Broza u Kumrovcu održala je predavanje o bioraznolikosti zagorskog kraja. Učenici su tijekom predavanja naučili koje biljne i životinjske vrste žive u njihovoj neposrednoj blizini, na koji način biljke i životinje žive u zajednici, te zašto i kako dolazi do narušavanja biljne i životinjske raznolikosti.

Javna ustanova je, Osnovnoj školi, donirala i sadnicu hrasta kitnjaka koji će, uz sadnice oraha, lipe i javora, koji su kupljene i donirane Školi, u okviru projekta Moj okoliš, moja budućnost! biti zasađen u dvorište škole.

Projekt zajednički provode Društvo za oblikovanje održivog razvoja, Forum za slobodu odgoja i Osnovna škola Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog. Održano predavanje dio je projektnih aktivnosti replikacije dobrih praksi školskoga volontiranja i aktivnosti vezanih uz obrazovanje o održivom okolišu, uspostavljenih u okviru Projekta, u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom.


Zadnja promjena: 24.05.2019. u 02:51 sati | Prikazano 1038 puta