Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pet, 05.05.2017

Predstavljena knjiga „Noćni leptiri Krapinsko-zagorske županije“

Ustanova je 4. svibnja 2017. u Muzeju krapinskih neandertalaca predstavila knjigu „Noćni leptiri Krapinsko-zagorske županije“ autora Tonija Korena i Stanislava Gomboca. Toni Koren predstavio je rezultate trogodišnjeg istraživanja koji su objavljeni u ovoj knjizi. Kratki osvrt na knjigu dala je recenzentica Dinka Matošević i predsjednik Upravnog vijeća Ustanove Ivan Martinić.

Knjiga „Noćni leptiri Krapinsko-zagorske županije“ iznimno je važan doprinos poznavanju i istraživanju hrvatske entomofaune jer je prva pregledna knjiga o noćnim leptirima na hrvatskome jeziku. Fauna noćnih leptira Krapinsko-zagorske županije dosad nije bila sustavno istražena. Zahvaljujući naporu autora Tonija Korena i Stanislava Gomboca i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije proveden je iznimno vrijedan istraživački projekt koji je trajao od 2014. do 2016. godine. Tijekom istraživanja zabilježeno je više od 1018 vrsta noćnih leptira.

Na jednostavan i čitatelju pristupačan način prikazana je sto jedna vrsta noćnih leptira (10% faune noćnih leptira Krapinsko-zagorske županije), korisne i štetne vrste oko naših domova i vrtova te neke zanimljive i rijetke vrste bitne za istraživano područje. Cilj je ove knjige približiti ljubiteljima prirode raznolikost čudesnoga svijeta noćnih leptira Krapinsko-zagorske županije. U to će se uvjeriti svi sudionici koji su na kraju predstavljanja dobili knjigu.

Zahvaljujemo autorima knjige Toniju Korenu i Stanislavu Gombocu na trudu i predanosti, recenzentici Dinki Matošević i lektorici Lani Hudeček na suradnji i stručnosti, grafičkim dizajnerima Ivani Vučić i Tomici Kačuniću iz Hamper studija na kreativnosti, strpljivosti i marljivosti u cijelom procesu izrade knjige i osoblju Muzeja krapinskih neandertalaca na pomoći oko organizacije promocije.

Knjigu je moguće kupiti u Muzeju krapinskih neandertalaca po cijeni od 200 kn.


Zadnja promjena: 05.05.2017. u 02:57 sati | Prikazano 1728 puta