Vi ste ovdje: Naslovnica > Projekti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pon, 10.10.2016

Projekt Ptiček

„PTIČEK - program senzibiliziranja i potvrđivanja mladih čuvara prirode u Krapinsko-zagorskoj županiji“ projekt je Javne ustanove koji se provodi već 10 godina za redom.

U sklopu programa Javna ustanova organizira dvodnevne radionice za učenike osnovnih škola u Bedekovčini na Bedekovčanskim jezerima te na području značajnog krajobraza Zelenjak-Risvička i Cesarska gora. Radionice provode stručnjaci-treneri sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatskih šuma.

Do sada je u projektu sudjelovalo 29 osnovnih škola na području Krapinsko-zagorske županije te 237 učenika iz šestih i sedmih razreda.

Ciljanim senzibiliziranjem i edukacijom želi se pridobiti širok krug suradnika, a posebno mladih za razumijevanje, kasnije i sudjelovanje u provođenju raznovrsnih akcija i mjera zaštite biološke i krajobrazne raznolikosti na području Krapinsko-zagorske županije kao što su istraživanja, opažanja, dojavljivanja, praktično sudjelovanje u projektima, rad u udrugama i dr.

Ovo je jedinstveni projekt u Hrvatskoj koji omogućuje učenicima osnovnih škola na području Krapinsko-zagorske županije da znatno efikasnije grade odgovoran odnos prema prirodi i razvijaju ekološku svijest. Priroda Krapinsko-zagorske županije može računati na mlade čuvare prirode.

Registar mladih čuvara prirode:


Zadnja promjena: 19.10.2017. u 02:16 sati | Prikazano 29566 puta