Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pet, 24.01.2020

Nastavak kampanje „Zaštita životinja od stradavanja u prometu“

23. siječnja 2020. godine održana je 14 radionica u sklopu kampanje „Zaštita životinja od stradavanja u prometu“ na kojoj su sudjelovali učenici šestog razreda OŠ Petrovsko. Učenicima su podijeljeni plakati, majice i naljepnice za automobile „Pazi jež, pazi žaba, pazi vidra“ sa jasnom poruku da na cesti nismo sami, na cesti su i životinje kojima je potrebna naša pomoć kako bi sigurno prešle preko ceste. Kroz prezentaciju stručne suradnice Petre Bralić učenici su saznali kako je svaka životinja važna i ima svoju ulogu u prirodi.

Veliki problem za životinje predstavlja sve veći broj prometnica na kojima ih svake godine stradava veliki broj, a naročito u doba parenja. Sve je to povezano upravo s njihovom velikom aktivnošću u sumrak, odnosno noću kada ih je teško na vrijeme uočiti na cesti.

U svrhu zaštite od stradavanja u prometu izgrađeni su različiti prijelazi za životinje poput zelenih mostova, prijelaza za manje sisavce, tunela za vodozemce i dr. Ovim radionicama želimo potaknuti mlađe generacije da brinu i pomažu životinjama te poštuju i vole prirodu. Do sada je u kampanju uključeno preko 570 učenika iz 10 osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije. Tijekom godine provoditi će se i druge aktivnosti u svrhu promocije kampanje. Svaki pojedinac može doprinijeti zaštiti i spašavanju životinja.

Pomognimo životinjama da sigurno prijeđu cestu!


Zadnja promjena: 24.01.2020. u 09:24 sati | Prikazano 400 puta