Naslovnica  |  Kontakt
HyperLink  HyperLink
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pet, 10.01.2014

Digitalno izdanje edukativne slikovnice Puti i stezice naše Strahinjščice

Javna ustanova izdala je edukativnu slikovnicu „Puti i stezice naše Strahinjščice“. Slikovnica je rezultat istoimenog projekta koji proveden u suradnji s Osnovnom školom Augusta Cesarca iz Krapine tijekom proljeća 2013. godine. U projektu je sudjelovalo ukupno 120 učenika prvih i četvrtih razreda sa svojim učiteljima i učiteljicama.

Javna ustanova izdala je edukativnu slikovnicu „Puti i stezice naše Strahinjščice“. Slikovnica je rezultat istoimenog projekta koji proveden u suradnji s Osnovnom školom Augusta Cesarca iz Krapine tijekom proljeća 2013. godine. U projektu je sudjelovalo ukupno 120 učenika prvih i četvrtih razreda sa svojim učiteljima i učiteljicama.

Cilj projekta bio je upoznavanje učenika s prirodnim vrijednostima Strahinjščice kroz radionice i terensku nastavu na temelju kojih su učenici stekli znanja potrebna za izradu literarnih i likovnih radova o ugroženim i zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama te staništima.

Svrha projekta bila je edukacija učenika o važnosti očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti Strahinjščice te o ekološkoj mreži Natura 2000 s naglaskom na potrebu očuvanja prirodnih vrijednosti i ljepota zavičaja te domovine u cjelini.

Aktivnosti projekta sastojale su se od stručnih radionica sa svakim razredom, zajedničke terenske nastave na planinarsko-poučnoj stazi „Putevima orhideja“ na Strahinjščici uz stručno vodstvo Javne ustanove. Sve zajedno rezultiralo je boljom educiranošću i većom razinom svijesti učenika za zaštitu prirode i važnost očuvanja biološke raznolikosti.

Slikovnica uz učeničke likovne i literarne radove sadrži i edukativni tekst o staništima, biljnom i životinjskom svijetu na Strahinjščici. Sastoji se od 12 poglavlja u kojima su obrađene šume, zajednice pukotina stijena, livade, orhideje, bogatstvo leptira i ostalih kukaca, vodozemci, gmazovi, ptice te sisavci. Slikovnica je namijenjena djeci školskog uzrasta, ali i svima ostalima zaljubljenicima u prirodu. Ova edukativna slikovnica pomoći će djeci u razumijevanju važnosti i vrijednosti prirode, obveze njenog očuvanja, kao i poštovanja prema gori podno koje živimo.

Edukativnu slikovnicu možete preuzeti u prilogu ispod teksta.

Ovim putem darujemo naše mlade ljubitelje prirode koje pozivamo da nam pošalju svoje likovne i literarne radove na temu zašto je potrebno očuvati prirodu. Skenirane ili fotografirane radove pošaljite na mail: petra@zagorje-priroda.hr ili na adresu Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Krapinsko-zagorske županije, Magistratska 1, 49000 Krapina. 5 najboljih radova biti će nagrađeno edukativnom slikovnicom Puti i stazice naše Strahinjščice koju ćemo poslati poštom na adresu dobitnika. Svoje radove možete slati do 31. siječnja, a dobitnike ćemo objaviti 7. veljače 2014. godine.

Prilozi:

HyperLink Edukativna slikovnica

Zadnja promjena: 10.01.2014. u 10:02 sati | Prikazano 14154 puta
Vodič kroz zaštitu prirode Karta zaštićenih prirodnih vrijednosti Zaštićene prirodne vrijed. Centar za prirodu Zagorje Noćni leptiri KZŽ Ptiček - mladi čuvari prirode Orhideje Hrvatskog zagorja Puti i stezice naše Strahinjščice Zagorje ABECEDA prirode Veze prirode Enjoyheritage
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije
Radoboj 8, 49232 Radoboj | Tel/fax: 049/315060
E-mail: info@zagorje-priroda.hr | OIB: 12225295469 | Matični broj: 2071428
IBAN: HR6823400091800002009 | Poziv na broj: 7307-OIB platitelja-51
Privatnost