Naslovnica  |  Kontakt
HyperLink  HyperLink
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pon, 13.11.2017

Aktiv učitelja biologije Krapinsko-zagorske županije – projekt Enjoyheritage

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije organizirala je 8. studenog 2017. godine aktiv učitelja biologije Krapinsko-zagorske županije godine u sklopu projekta Enjoyheritage na kojemu je sudjelovalo 40 učitelja biologije.

U centru za prirodu Zagorje, ravnateljica Dijana Hršak sudionicima je predstavila projekt Enjoyheritage te izvedbeno rješenje uređenja staze Hušnjakovo koje će se izvoditi sljedeće godine. Cilj aktiva bio je upoznavanje i uključivanje u obrazovne strukture kako bi učitelji imali mogućnost u svojoj djelatnosti koristiti stazu za potrebe edukacije.

Staza će biti namijenjena posjetiteljima različite dobi i interesa, naročito mlađoj populaciji s ciljem edukacije i rekreacije. U okviru projekta će se urediti 7 interpretacijskih točaka s elementima kao što su interaktivne ploče, geološki stup i vremeplov u obliku tobogana na kojima će se nalaziti zanimljivosti o životu neandertalaca.

Uređenjem kružne staze Hušnjakovo, duge 2,5 km, povezat će se tri značajne lokacije koje čine tematsku cjelinu prostora – Muzej krapinskih neandertalaca i paleontološki spomenik prirode Hušnjakovo, obližnje jezero Dolac i ruševna kapela Sv. Tri Kralja kao najviša točka staze.

Sudionici su posjetili muzej Radboa gdje su saznali više o bogatoj rudarskoj prošlosti Radoboja. Nakon toga, posjetili smo Energetski centar Bračak, jedinstveni primjer dobre prakse u području energetski učinkovite rekonstrukcije povijesnih zgrada. Obilaskom dvorca uz stručno vodstvo, uvjerili smo se kako je zgrada obnovljena kao primjer energetske izvrsnosti i spoj najsuvremenijih tehničkih rješenja i očuvanja kulturne baštine. Za sve sudionike, prof. Lydia Lugar iz Agencije za odgoj i obrazovanje održala je prezentaciju o napredovanju učitelja i nastavnika.


Zadnja promjena: 13.11.2017. u 10:25 sati | Prikazano 1771 puta
Vodič kroz zaštitu prirode Karta zaštićenih prirodnih vrijednosti Zaštićene prirodne vrijed. Centar za prirodu Zagorje Noćni leptiri KZŽ Ptiček - mladi čuvari prirode Orhideje Hrvatskog zagorja Puti i stezice naše Strahinjščice Zagorje ABECEDA prirode Veze prirode Enjoyheritage
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije
Radoboj 8, 49232 Radoboj | Tel/fax: 049/315060
E-mail: info@zagorje-priroda.hr | OIB: 12225295469 | Matični broj: 2071428
IBAN: HR6823400091800002009 | Poziv na broj: 7307-OIB platitelja-51
Privatnost