Naslovnica  |  Kontakt
HyperLink  HyperLink
Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Čet, 04.05.2017

Održano predavanje u sklopu projekta „Zdrav za 5“

U srijedu, 3. svibnja, održano je predavanje „Zaštita životinja od stradavanja u prometu“ u sklopu projekta „Zdrav za 5“ u OŠ Donja Stubica. Na predavanju su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda , njih 43. Učenicima su podijeljeni plakati i naljepnice za automobile „Pazi jež, pazi žaba, pazi vidra“ sa jasnom poruku da na cesti nismo sami, na cesti su i životinje kojima je potrebna naša pomoć kako bi sigurno prešle preko ceste.

Projekt „Zdrav za 5“ rezultat je zajedničke suradnje Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva zaštite okoliša i energetike u želji da zajednički djeluju na području prevencije ovisnosti te podizanja razine javnozdravstvene svijesti kod djece osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Projekt se sastoji od dvije komponente, prva komponenta se odnosi na prevenciju ovisnosti o alkoholu, drogama i igrama na sreću dok se druga komponenta bazira na Zaštitu okoliša i prirode.

U Krapinsko-zagorskoj županiji projekt provode Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, Policijska uprava krapinsko-zagorska, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije te Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša. Javna ustanova provodi drugu komponentu projekta te ima za cilj jačanje svijesti mladih naraštaja o važnosti zaštite okoliša i prirode kroz niz različitih aktivnosti koje upućuju na zdravi odnos prema sebi i prirodi.

Predavanjem želimo ukazati na to da veliki problem za životinje predstavlja sve veći broj prometnica na kojima ih svake godine stradava veliki broj, a naročito u doba parenja. Sve je to povezano upravo s njihovom velikom aktivnošću u sumrak, odnosno noću kada ih je teško na vrijeme uočiti na cesti. Isto tako cilj je potaknuti mlađe generacije da brinu i pomažu životinjama te poštuju i vole prirodu.


Zadnja promjena: 04.05.2017. u 11:38 sati | Prikazano 964 puta
Vodič kroz zaštitu prirode Karta zaštićenih prirodnih vrijednosti Zaštićene prirodne vrijed. Centar za prirodu Zagorje Noćni leptiri KZŽ Ptiček - mladi čuvari prirode Orhideje Hrvatskog zagorja Puti i stezice naše Strahinjščice
Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije
Radoboj 8, 49232 Radoboj | Tel/fax: 049/315060
E-mail: info@zagorje-priroda.hr | OIB: 12225295469 | Matični broj: 2071428
IBAN: HR6823400091800002009 | Poziv na broj: 7307-OIB platitelja-51
Uvjeti korištenja